''δε θα γινει διαλογος χαριν του διαλογου''...

Την προσδοκία πως δεν θα επιδιωχθεί με κανένα τρόπο επανάληψη ενός διαλόγου «χάριν του διαλόγου και χάριν μιας πρόσκαιρης δήθεν επιτυχίας ότι επαναρχίζουν οι συνομιλίες», εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης...

«Όταν αμφισβητούνται βασικές αρχές που διέπουν τη μορφή της λύσης, είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι ένας διάλογος, κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να αποδώσει,» είπε ο κ. Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το μήνυμα των πρόσφατων επαφών του στις Βρυξέλλες,
ο κύπριος πρόεδρος τόνισε πως όλοι κατανοούν ότι αυτό που απαιτείται είναι μια νέα πραγματική δυναμική σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών.
Εξέφρασε ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα και τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να εισέλθει σε διάλογο για επίλυση του Κυπριακού και υπογράμμισε πως «θέλουμε πρώτοι την ταχύτερη δυνατή απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, την απελευθέρωση και την επανένωση».
Ερωτηθείς τέλος σχετικά με πληροφορίες που φέρουν τον απεσταλμένο του Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ να διαφωνεί με το διορισμό Ευρωπαίου απεσταλμένου για το κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε «ουδέν σχόλιον».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα