Δεν αρχισαμε καλα...

18:15 24/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς πολύ γρήγορα και με τον χειρότερο τρόπο η άτυπη αντιπροεδρία του Δημήτρη Αβραμόπουλου σε περίπτωση ανάγκης και σοβαρού προβλήματος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού...
καλείται να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών (ο οποίος ούτε που πρόλαβε
να ορκιστεί) σίγουρα αποσυντονίζουν μια κυβέρνηση που η πολυκομματικότητα της την κάνει χωρίς τον φυσικό της συντονιστή, τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον σημαντικότερο, λόγω συγκυρίας Υπουργό, ακόμα πιο ευάλωτη.
Και ενώ οι κακοί οιωνοί για τους οποίους είχε γίνει πολύς λόγος με το καλημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης (13ος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης ο Α.Σαμαράς, προβλήματα υγείας ταυτόχρονα και του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών με εισαγωγή και των δύο στο νοσοκομείο με χειρουργική επέμβαση και εξετάσεις, αλλά και η φωτιά που ξέσπασε στον τρίτο όροφο της Βουλής από υπερθέρμανση κλιματιστικού κατά τη διάρκεια της συζήτησης της τρικομματικής για την κατάρτιση του κειμένου της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) μάλλον επιβεβαιώνονται κατά περίεργο τρόπο, ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την αντικατάσταση του Β. Ράπανου. Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Γιώργου Ζανιά και του Σταύρου Δήμα, αφού ο παρολίγον Υπουργός Οικονομικών φαίνεται ότι επιστρέφει στο πόστο του στην Εθνική Τράπεζα, κάτι που μάλλον είχε φανεί από την είσοδο του κιόλας στο νοσοκομείο.
Το σίγουρο είναι ότι καθώς η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, θα πρέπει να γίνει ο κατάλληλος συντονισμός άμεσα, έτσι ώστε και η ιδιότυπη αυτή κυβέρνηση να λειτουργήσει, αλλά και στους ασθενείς να δοθεί, χωρίς έξωθεν πιέσεις, ο απαραίτητος, για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους, χρόνος.
Keywords
Τυχαία Θέματα