''διαψευδουν οι δανειστες μας τους ισχυρισμους της κυβερνησησ''...

Για διάψευση των «πανηγυρισμών» και των «μεγαλοστομιών» της κυβέρνησης σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα έκανε λόγο ο υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ, Μηλιός, παραπέμποντας...
στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.
«Οι εξελίξεις στο χθεσινό Εurogroup επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε μόνιμη πρόσδεση στις πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», επεσήμανε ο κ. Μηλιός.
Επικαλέστηκε μάλιστα τις δηλώσεις του Γεργκ Άσμουσεν, ο οποίος όπως σημείωσε,
«διέψευσε πανηγυρικά όλα όσα υποστηρίζει εδώ και τόσο καιρό ο κ. Στουρνάρας για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, αρνούμενος να αποδεχτεί τη μετακύλιση των ομολόγων και τοποθέτησε το χρηματοδοτικό κενό στα 6 δισ. για το δεύτερο μισό του 2014 ανοίγοντας και επίσημα τη συζήτηση για το νέο μνημόνιο».
Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Μηλιός, «ο ίδιος και ο Όλι Ρεν επισήμαναν ότι νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να παρθούν, ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης της τρόικας για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, ακυρώνοντας την τεχνητή ευφορία που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση».
«Η αξιολόγηση αυτή έχει ήδη καθυστερήσει και μετακυλίεται συνεχώς. Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτή η καθυστέρηση είναι πιθανό να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο», ανέφερε, προειδοποιώντας ότι «καθώς ο χρόνος των αναβολών στενεύει και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα εξαντλούνται, τα νέα μέτρα διαγράφονται ήδη στον ορίζοντα και ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης εξαντλείται».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα