Διαρκη αξιολογηση για τα στελεχη του σδοε

10:38 16/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Υπό συνεχή έλεγχο και στενή παρακολούθηση τίθενται οι διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες του ΣΔΟΕ. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου καθορίζονται νέοι κανόνες για τον έλεγχο της επίδοσής τους. Από την...
επίτευξη των στόχων θα κρίνεται αν θα παραμένουν στη θέση τους.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:
1. Οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων
κάθε επιπέδου του ΣΔΟΕ τοποθετούνται για θητεία ενός έτους με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
2. Καθορίζονται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν από τους προϊσταμένους. Οι στόχοι καθορίζονται σε ετήσια βάση και ελέγχονται ανά τρίμηνο.
3. Η αξιολόγηση για την επίτευξη των στόχων όσον αφορά τους προϊσταμένους των Περιφερειακών Διευθύνσεων (Π.Δ.) του ΣΔΟΕ, πραγματοποιείται από τις Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ.
4. Οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων κατανέμουν τους στόχους που έχουν τεθεί, στους υφισταμένους τους, προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Υποδιεύθυνσης και Τμήματος, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους και αξιολογούν την πορεία επίτευξής τους.
5. Η θητεία κάθε προϊσταμένου λύεται αυτοδίκαια με την πάροδο ενός έτους. Σε περίπτωση επίτευξης των στόχων, μπορεί να ανανεώνεται μία ή περισσότερες φορές. Αλλιώς, η θητεία μπορεί να διακόπτεται με απόφαση υπουργού.
6. Αν σε βάρος προϊσταμένου οποιουδήποτε επιπέδου, ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη ή επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή, απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα