Διχαζει το πασοκ ο νομος αρβανιτοπουλου

09:58 1/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Λουκάς Δημάκας
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Μέτωπο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ άνοιξε το θέμα των αλλαγών στον νόμο για την Ανωτάτη Παιδεία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με πρόταση τροπολογιών του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Πολλοί...
από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν επιφυλάξεις ή τοποθετήθηκαν κατά των επιχειρούμενων αλλαγών στη συζήτηση που έγινε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ως συνέχεια της οξείας προχθεσινής ανακοίνωσης της Αννας
Διαμαντοπούλου, ωστόσο τον τόνο έδωσαν με επιστολή του - που διανεμήθηκε στους βουλευτές - ο Ανδρέας Λοβέρδος και με δημόσιες παρεμβάσεις τους οι Γιάννης Ραγκούσης και Ηλίας Μόσιαλος.
Ο πρώην υπουργός Υγείας ζήτησε, μέσω και αιχμών κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου, είτε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο είτε να καταψηφιστεί από τη Βουλή καθώς, όπως τονίζει, πρόκειται για «αντιμεταρρυθμιστική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».
Στο κάδρο μπήκαν και άλλα στελέχη που κινούνται στον λεγόμενο «μεταρρυθμιστικό χώρο» του ΠΑΣΟΚ - οι Γιάννης Ραγκούσης και Ηλίας Μόσιαλος: «Η αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ, προτού αυτός καν εφαρμοστεί, συνιστά οπισθοδρόμηση της χώρας στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης. Οπισθοδρόμηση στην αντίληψη που θέλει να κυριαρχούν μικρές ολιγαρχίες σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού, αντίληψη που χρεοκόπησε την Ελλάδα» έγραψε στο twiter o πρώτος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δεύτερος - με σειρά σχολίων στο ίδιο μέσο.
Το μπαράζ δημοσίων παρεμβάσεων από τα στελέχη που επιχειρούν να καταγραφούν ως εκφραστές των δυνάμεων της «μεταρρύθμισης» και συχνά-πυκνά ακούγεται ότι θέλουν να εκφρασθούν πολιτικά, ενόχλησε την Ιπποκράτους καθώς είναι η πρώτη φορά που δείχνουν να κινούνται συντονισμένα, διαμορφώνοντας «κλίμα» προτού ουσιαστικά ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η ενόχληση εκφράστηκε και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου επισημαίνεται ότι «θεωρεί ατυχείς τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που έγιναν προκαταλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ». Διατύπωση που θεωρείται ότι αποδοκιμάζει τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις, βαθαίνοντας το ρήγμα που έχει ήδη ανοίξει.

Η Αννα Διαμαντοπούλου. Μόνον σε δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απάντησε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας πάντως με νόημα ότι «οι υγιείς δυνάμεις της χώρας και της κοινωνίας δεν θα επιτρέψουν αυτό το πισωγύρισμα» - παρ' όλο που ο Βαγγέλης Βενιζέλος άφησε αιχμές εναντίον της με διατυπώσεις που ερμηνεύθηκαν από κάποιους ως περιέχουσες και μια δόση ειρωνείας.
Απαντώντας συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο επιχείρημα της Αννας Διαμαντοπούλου ότι ο νόμος 4009/2011 ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, είπε ότι η Βουλή δεν πρέπει να ευνουχιστεί από το δικαίωμα να συζητά νόμους, έστω και αν έχουν ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μην κατηγορηθούμε για ύβρη στη Δημοκρατία επειδή ζητούμ
Keywords
Τυχαία Θέματα