Δντ: προτυπο για την ευρωπη οι ιταλικες μεταρρυθμισεις

16:48 16/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Την πρόοδο που έχει σημειώσει η ιταλική κυβέρνηση στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων χαιρέτισε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χαρακτηρίζοντάς... τες «πρότυπο για την Ευρώπη».

Η πρόοδος που σημειώθηκε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη διάρκεια των έξι τελευταίων μηνών αποτελούν «αληθινά ένα πρότυπο σε σχέση με τις προόδους που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης
του ΔΝΤ που είναι αρμόδια για την Ευρώπη, Ράζα Μογαντάμ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε, «η Ιταλία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και έκανε αξιοσημείωτες προόδους στη διάρκεια των έξι τελευταίων μηνών». «Δεν είναι εύκολο να θυμηθεί κανείς ότι η Ιταλία αντιμετώπιζε μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση», ανέφερε ο κ. Μογαντάμ, προσθέτοντας πάντως πως η δουλειά δεν έχει τελειώσει. «Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για να τονωθεί και πάλι η ανάπτυξη», τόνισε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε από την πλευρά του πως «μένουν πολλά να γίνουν για να επιλυθούν οι καθυστερήσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια και οι διαρθρωτικές αδυναμίες». «Δεν είναι η στιγμή να χαλαρώσουμε», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα