ΔΡΟΥΤΣΑΣ : " Ο Κ. ΕΡΟΓΛΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΛΥΣΗ "

07:40 30/4/2011 - Πηγή: Fimotro
«Νομίζω δεν υπάρχουν δικαιολογίες και ο κ. Ερογλου οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με εποικοδομητικές θέσεις και να μας πείσει όλους ότι πραγματικά επιθυμεί τη λύση και το ίδιο...
οφείλει και η Τουρκία να κάνει» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις
προσπάθειες του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, όπως είπε, να ξεφύγει και να εγκαταλείψει τη βάση των συνομιλιών, που έχει συμφωνηθεί και να εκφράζει θέσεις και απόψεις που θυμίζουν μόνο το παρελθόν.
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού και θα στηρίζει τις υπεύθυνες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, προσπάθειες για μια λύση στο Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και πάντα με σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, για μια Κύπρο ενωμένη και απελευθερωμένη από τα τουρκικά στρατεύματα. «Είναι ένα αίσχος, είναι μια ντροπή, η οποία πρέπει επιτέλους να τελειώσει» υπογράμμισε ο κ Δρούτσας.
Επίσης, ο κ. Δρούτσας υπενθύμισε ότι υπάρχουν και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό. «Αυτά πρέπει όλοι μας να τα σεβαστούμε και πρώτα από όλα η Τουρκία. Είναι πλέον θέμα αξιοπιστίας της αλλά και θέμα αξιοπιστίας και της διεθνούς κοινότητας να σεβαστεί επιτέλους και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό».
Έκκληση να δοθεί τέλος στη βία στη Συρία
«Απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση προς την ηγεσία της Συρίας να δώσει ένα τέλος στη βία και να σεβαστεί τις επιθυμίες που εκφράζει ο λαός της χώρας για μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία για το ότι και σήμερα έγινε χρήση βίας εναντίον των πολιτών της χώρας.
Ο κ. Δρούτσας, ο οποίος συζήτησε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική με τον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, αναφέρθηκε και στο θέμα της Λιβύης επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ελλάδος ότι είναι επιτακτική ανάγκη για σοβαρές προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης.
«Δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα μόνο με στρατιωτικά μέσα και η διεθνής κοινότητα οφείλει και πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνει τις προσπάθειες και στην κατεύθυνση πολιτικής λύσης» είπε ο υπουργός.
Η Ελλάδα, πρόσθεσε, σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και θα συνεχίσει να συνεισφέρει με τις δικές της ιδέες και πρωτοβουλίες, ενώ καταδικάζει με τον με τον πιο απόλυτο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στο Μαρόκο και κάθε μορφή βίας.
Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία του Κύπριου συναδέλφου του Μάρκου Κυπριανού για την άτυπη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Μεσογειακών χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό για συζήτηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα