Εγκυκλιος υπ.οικ. για καθυστερησεις σε εφοριες...

11:20 31/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Το δικαίωμα της επανεξέτασης υποθέσεων φοροδιαφυγής χάνει ο υπουργός Οικονομικών στην περίπτωση όπου παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των τριών μηνών εντός της οποίας θα πρέπει να απαντήσει σε αιτήματα μερικής ή ολικής άρσης μέτρων...
δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που υποβάλλουν οφειλέτες στους οποίους έχουν προχωρήσει η εφορίες σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ότι στην περίπτωση που οι οφειλέτες ζητούν άρση των εις βάρος τους μέτρων, η σχετική αίτηση διαβιβάζεται στον υπουργό οικονομικών ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει εντός τριών μηνών. Αν δεν απαντήσει, η
αίτηση θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.
Όμως με βάση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο ΥΠΟΙΚ χάνει την δυνατότητα επανεξέτασης. Δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις καθυστερήσεων ζητείται από τις εφορίες να μην καθυστερούν.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο με θέμα «παροχή οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν. 2523/1997, όπως ισχύουν, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρονται:

«Επί του ανωτέρω θέματος σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του ν. 2523/1997, όπως ισχύουν, ο φορολογούμενος σε βάρος του οποίου έχουν εφαρμοσθεί τα μέτρα του ως άνω άρθρου μπορεί να ζητήσει με αίτησή του στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών μέσω της αρμόδιας για την έκδοση των πράξεων φορολογικής αρχής, την ολική ή μερική άρση των απαγορευτικών μέτρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα