''ειμαστε πιο μπροστα απο τις προσδοκιες της τροικασ''...

16:22 23/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ Η ΤΡΟΙΚΑ...
Σε «πολύ καλό κλίμα» διεξήχθη σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη η συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, ...
οι οποίοι, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί το διάστημα των τριών μηνών από την προηγούμενη επίσκεψή τους.
«Αναγνώρισαν ότι έχουμε συμβάλλει
αποφασιστικά στο να βελτιωθεί πάρα πολύ η εικόνα και του ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικά η λειτουργία του Συστήματος Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι το υπουργείο ήταν «πιο μπροστά» σε σχέση με τις προσδοκίες των εκπροσώπων των δανειστών.
Σε ό,τι αφορά στα γενόσημα τόνισε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με την τρόικα για την παρουσίαση ίσως και την άλλη εβδομάδα μιας συνολικά νέας στρατηγικής. «Για εμάς είναι εθνικός στόχος να ανέβει η διείσδυση των γενοσήμων στο 60% και τους εξηγήσαμε ότι βιαζόμαστε πιο πολύ από αυτούς», πρόσθεσε.
Για το μέτρο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το θέμα ετέθη ακροθιγώς κατά τη σημερινή συνάντηση. «Ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους», ανέφερε.

Ο Αδ. Γεωργιάδης για τον ΕΟΠΥΥ Ερωτηθείς σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και το σχέδιο να είναι μόνο αγοραστής υπηρεσιών, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι έγινε συζήτηση ειδικά γι’ αυτό, αλλά για τη δημιουργία όπως είπε, ενός ενιαίου φορέα δημοσίου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. «Αυτό θα γίνει οπωσδήποτε. Το αν θα είναι με μετατροπή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή ή αν θα είναι με κάποιο άλλο τρόπο, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετά από διάλογο», τόνισε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα