Ελευθεροι οι 4 ιταλοι δημοσιογραφοι ...

23:24 13/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί και κρατούνταν όμηροι στη Συρία από τις 4 Απριλίου αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι...
Η ανακοίνωση δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι κρατούσαν τους δημοσιογράφους ή που αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι τώρα βρίσκονται στην Τουρκία και θα επιστρέψουν στην Ιταλία σήμερα το απόγευμα.

Ο Μόντι ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης των δημοσιογράφων,
"η οποία ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκη εξαιτίας της επικίνδυνης φύσης της", αναφέρει η ανακοίνωση.

Περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί την τελευταία διετία που μαίνεται ο εμφύλιος στη Συρία.

Ο Μόντι είπε ότι παρακολούθησε προσωπικά την υπόθεση από τότε που απήχθησαν οι δημοσιογράφοι στη βόρεια Συρία και ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης επειδή σεβάστηκαν το μπλάκ άουτ που ζήτησε η κρατική τηλεόραση RAI, όπου εργάζεται ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στη Συρία για να κινηματογραφίσουν ένα ντοκιμαντέρ για μία οργάνωση ανταρτών που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, σύμφωνα με τα ιταλικά μμε.

Παρότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε ποτέ στην δημοσιότητα τα ονόματά τους, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για τον δημοσιογράφο της RAI, Αμεντέο Ρικούτσι, τους δημοσιογράφους Ελιο Κολαβόλπε και Αντρέα Βινιάλι και την ρεπόρτερ Σούζαν Ντάμπους.

Ο Ρικούτσι είπε στο ANSA τηλεφωνικώς ότι οι τέσσερις κρατούνταν από ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση, ότι κανένας τους δεν τραυματίστηκε κι ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα