Εληξε η απεργια στο λιμανι του λος αντζελες

13:47 6/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Ξεκίνησε και πάλι την λειτουργία του, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμενικό συγκρότημα των ΗΠΑ, μετά την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων προκειμένου να σταματήσει η απεργία που πραγματοποιούνταν τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Οι προβλήτες άνοιξαν και πάλι... στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του δημάρχου του Λος Άντζελες, Αντόνιο Βιλαρεγκόσα, ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε σχέδιο προκειμένου να ξεπεραστεί
το αδιέξοδο που είχε προκύψει.

Οι όροι του προτεινόμενου συμβολαίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του λιμανιού δεν δημοσιοποιήθηκαν άμεσα, ωστόσο σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης από το σωματείο των εργαζομένων αναφέρεται ότι η συμφωνία που επετεύχθη θα αποτρέψει την μεταφορά θέσεων εργασίας στο Τέξας, την Ταϊβάν και άλλες περιοχές του εξωτερικού.
Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων ενισχύθηκε όταν 10 χιλιάδες ναυτεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν φορτοεκφορτώσεις στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι των ΗΠΑ. Δέκα από τις 14 προβλήτες του λιμανιού έκλεισαν αναγκάζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να μεταφέρουν τα φορτία τους σε άλλα λιμάνια της Καλιφόρνια και στο Μεξικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα