Εμμενeι ο ασαντ στα περι τρομοκρατων

08:53 11/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Κατηγορηματικό «όχι» στην έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση, με στόχο τον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, είπε το Σάββατο ο Μπασάρ αλ Άσαντ, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Κόφι Ανάν, που επισκέφθηκε τη Δαμασκό ως ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του...
Αραβικού Συνδέσμου. Ο Σύρος πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει πολιτικός διάλογος όσο στη χώρα του επιχειρούν «ένοπλες ομάδες τρομοκρατών». Το καθεστώς αποφάσισε το Σάββατο τη σταδιακή απόσυρση διπλωματών του από την ΕΕ, ενώ
Ρωσία και αραβικά κράτη προχώρησαν σε συμφωνία πέντε σημείων, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η αιματοχυσία.

«Η Συρία είναι έτοιμη να δεχθεί κάθε ειλικρινή προσπάθεια για να βρεθεί μια λύση απέναντι σε όσα διαδραματίζονται» μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, επικαλούμενο δηλώσεις του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώπιον του Κόφι Ανάν. «Πολιτικός διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει όσο ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες σκορπούν το χάος» είπε ο Σύρος ηγέτης έπειτα από τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρώην ΓΓ του ΟΗΕ.

Όση ώρα ο Κόφι Ανάν συνομιλούσε με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μία προσπάθεια να πιέσει προς τον τερματισμό του εμφυλίου, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας επιχειρούσαν στην πόλη Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 16 αντάρτες, επτά στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Χάμα και η Χομς, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα