Ενοπλος σκοτωσε 4 ατομα σε σχολειο της γαλλιας

13:58 19/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί μπροστά σε εβραϊκό κολέγιο στην Τουλούζ και σκότωσε τρία παιδιά και έναν καθηγητή του κολεγίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο τρίτος μαθητής υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Στο σημείο μεταβαίνει ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μισέλ Βαλέ, ο δράστης άρχισε να...
πυροβολεί όποιον βρισκόταν μπροστά του.

Εκτός από τον Σαρκοζί, στην Τουλούζ σπεύδουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου
των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία Ρισάρ Πρασκιέ, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εβραϊκά σχολεία.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με τις δύο επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στην Τουλούζ και στο Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιωτικοί και να τραυματιστεί ένας.

Τις ομοιότητες ανάμεσα στις επιθέσεις επισήμανε και ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι πρόωρο να πει κανείς ότι υπάρχει σχέση.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον εβραϊκού κολεγίου είχε δύο όπλα, το ένα διαμετρήματος 11,43 όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις εναντίον των αλεξιπτωτιστών στην Τουλούζ και το Μοντομπάν.

Επίσης, ο δράστης επέβαινε σε μηχανάκι και στις τρεις περιπτώσεις.

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε το Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι «ότι θα ρίξει φως» στην υπόθεση.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επίθεση αυτή και έχουμε εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως στη τραγωδία αυτή και θα παραδώσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη» τόνισε ο Γιγκάλ Παλμόρ.

«Παρακολουθούμε την υπόθεση με συγκίνηση. Τα ισραηλινά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις διέκοψαν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες για την επίθεση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνχάιμ δήλωσε πως αισθάνεται φρίκη για την επίθεση και πρόσθεσε πως μεταβαίνει στην Τουλούζη. «Είμαι ιδιαίτερα αναστατωμένος και αισθάνομαι φρίκη για την επίθεση» είπε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα