Ενοπλος σκοτωσε δυο στρατιωτες στη γαλλια

11:48 16/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Δύο και όχι τρεις είναι οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην πόλη Μοντομπάν, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, διορθώνοντας τον προηγούμενο απολογισμό. Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η σύγχυση σχετικά με τον... αριθμό των νεκρών οφείλεται στις αντικρουόμενες πληροφορίες που υπήρχαν από τον τόπο της επίθεσης.
Δύο αλεξιπτωτιστές, ηλικίας 26 και 24 ετών, σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ ο τρίτος, 28 ετών φέρει τραύματα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. "Η ζωή του
απειλείται, όμως είναι ζωντανός", τόνισε μια εκπρόσωπος του στρατού.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης έδρασε μόνος. Οι αστυνομικοί έχουν βρει στο σημείο της επίθεσης περίπου 15 κάλυκες.Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζεράρ Λονγκέ, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των τριών στρατιωτών. Ο υπουργός "έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ώστε να ριχθεί άπλετο φως, το συντομότερο δυνατόν, σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια", τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε και καταζητείται. Η αστυνομία έχει αποκλείσει πολλούς δρόμους της γύρω περιοχής στην προσπάθειά της να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες που στρατιώτες δέχονται επίθεση από ενόπλους δικυκλιστές στη νοτιοδυτική Γαλλία. Οι αρχές πάντως δεν έχουν ακόμη βρει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο υποθέσεις μεταξύ τους.Στις 11 Μαρτίου, ένας στρατιωτικός εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε σε μια συνοικία της Τουλούζης από ένα άτομο που κυκλοφορούσε με μηχανάκι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι από μικρή απόσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα