Επαφες ομπαμα στην αυστραλια

Την Αυστραλία επισκέπτεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας, Τζούλια Γκίλαρντ. Το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ είχε αναβληθεί...
δύο φορές.

Ο Μπ.Ομπάμα προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, και συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της χώρας, Τζούλια Γκίλαρντ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε αύξηση της παρουσίας
αμερικανικών στρατευμάτων στη στρατιωτική βάση Ντάργουιν, στα βόρεια της χώρας. Η αποστολή στρατευμάτων θα ξεκινήσει από το 2012.

Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση του «οικοδομήματος της ασφάλειας στην Ασία» και θα διευκολύνει την γρήγορη απάντηση σε ανθρωπιστικά ζητήματα και ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή.

Η επίσκεψη έρχεται στην επέτειο της 60ετούς συμμαχίας των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας και αναμένεται στη διάρκειά της να ανακοινωθούν σχέδια για μια επέκταση της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα.

Θεωρείται ότι οι ΗΠA επιθυμούν να ενισχύσουν τις επαφές τους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ως αντιστάθμισμα στην επιρροή της Κίνας.

Την Πέμπτη, ο Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, πριν ταξιδέψει στο Ντάργουιν, όπου θα επισκεφτεί τη στρατιωτική βάση της περιοχής.

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι είναι λανθασμένη η ιδέα ότι οι ΗΠΑ φοβούνται την Κίνα ή θέλουν να αποκλείσουν το Πεκίνο.

Το ταξίδι του Μπ.Ομπάμα στην Αυστραλία έχει αναβληθεί δύο φορές: μία την εποχή που ο Αμερικανός πρόεδρος ετοίμαζε τη μεταρρύθμιση για την υγεία και μία στην πετρελαϊκή καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα