ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΙΑΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

23:31 9/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Αντιμέτωποι βρέθηκαν εθνικιστές Ουκρανοί με φιλορώσους διαδηλωτές, σήμερα, ημέρα εορτασμού της σοβιετικής νίκης εναντίον των φασισμού, η οποία εορτάζεται στην πρώην ΕΣΣΔ στις 9 Μαΐου.Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην Λβιβ, όπου ζουν πολλοί εθνικιστές οι οποίοι αμφισβητούν τις ανταγωνιστικές...

προς αυτούς ερμηνείες της ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στη διχασμένη αυτή χώρα.
Η
ανατολική Ουκρανία, στην πλειοψηφία της ρωσόφωνη και φιλορωσική, θεωρεί όπως η Ρωσία τον Κόκκινο Στρατό ελευθερωτή της ανατολικής Ευρώπης.
Όμως η δυτική Ουκρανία έχει ιστορικούς δεσμούς με την Πολωνία και κάποιοι από τους κατοίκους της συνεργάστηκαν με τους Ναζί, οι οποίοι, όπως πιστεύουν, τους απελευθέρωσαν από τον ρωσικό και κομουνιστικό ζυγό.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στη Λβιβ όταν οι φιλορώσοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τοποθετήσουν ένα πανό μήκους 30 μέτρων σε ένα μνημείο της πόλης που είναι αφιερωμένο στον Κόκκινο Στρατό.
Τότε οι εθνικιστές έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και επιτέθηκαν στους φιλορώσους διαδηλωτές. Ένας εθνικιστής διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.
Keywords
Τυχαία Θέματα