Επιφυλακτικες στασεις για τις εκλογες στην μιανμαρ

11:35 30/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι δήλωσε σήμερα πως οι μερικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή δεν είναι πραγματικά δημοκρατικές, επικαλούμενη πολυάριθμες παρατυπίες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Δεν...
πιστεύω ότι μπορούμε να θεωρήσουμε πως είναι μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική αναμέτρηση, αν λάβουμε υπόψη αυτά που παρατηρήσαμε τους τελευταίους μήνες», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης
Τύπου στη Ρανγκούν.
Το κόμμα της, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία, έχει καταγγείλει πολλές παρατυπίες, ιδιαίτερα όσον αφορά στους εκλογικούς καταλόγους.
Η ίδια υπογράμμισε πάντως την ανάγκη να συμμετάσχουν οι πολίτες σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
«Είμαστε πάντα αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά επειδή αυτό είναι που επιθυμεί ο λαός μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν μετανιώνουμε καθόλου που συμμετέχουμε» στις εκλογές.
Συνολικά 45 έδρες πρόκειται να καλυφθούν σ΄ αυτές τις μερικές βουλευτικές εκλογές, 44 από τις οποίες διεκδικεί ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία. Η Σου Κι είναι για πρώτη φορά υποψήφια για μια θέση βουλευτή στην αγροτική περιφέρεια Καουμού, κοντά στη Ρανγκούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα