ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

23:11 29/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Στη Βρετανία θα μεταβεί την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου θα συνομιλήσει με το Βρετανό ομόλογό του σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη...Ο Ερντογάν θα συναντήσει επίσης τη βασίλισσα Ελισάβετ II και αναμένεται να απευθύνει ομιλία σε φόρουμ Τούρκων και Βρετανών επιχειρηματιών με στόχο την αναζήτηση μέσων για την εμβάθυνση και την βελτίωση των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών,
όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έφτασε σήμερα στη Νατζάφ, νότια της Βαγδάτης, για να μιλήσει για την κρίση στο Μπαχρέιν, με τον πνευματικό ηγέτη της σιιτικής κοινότητας τον Μεγάλο Αγιατολάχ Αλί Σιστανί σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.
Αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στην Αρμπίλ, στο βόρειο τμήμα της χώρας και να αποτελέσει τον πρώτο επικεφαλής τουρκικής κυβέρνησης που μεταβαίνει στην πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.
Σε ομιλία του στο ιρακινό κοινοβούλιο ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε το Ιράκ να συνεργαστεί με τη χώρα του στον αγώνα κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Οι σουνιτικές αρχές του Μπαχρέιν, στο οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σιίτες, κατέστειλαν βίαια στις 16 Μαρτίου κίνημα αμφισβήτησης με αίτημα πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Ο αγιατολάχ Σισάνι, λίγες ώρες μετά είχε απευθύνει έκκληση στο Μπαχρέιν να σταματήσει τη βία και είχε εκφράσει "μεγάλη ανησυχία" για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα