Ερτ : εχεις δοντι; επαπαναπροσλαμβανεσαι!

10:08 17/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μηντιολόγος
Έντονο είναι το παρασκήνιο αυτή την περίοδο για την ΕΡΤ, τόσο όσο αφορά στη διοίκηση και τους διευθυντές, αλλά και τους παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών. Οι εκλογές είναι κοντά και τα κόμματα που συμμετέχουν στην...
συγκυβέρνηση επιχειρούν να περάσουν κάποιες από τις επιλογές τους.
Όσον αφορά στη διοίκηση οι πληροφορίες λένε ότι τελικά, παρά τις αρχικές της ενστάσεις η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ
και ο ΛΑΟΣ έδωσαν το πράσινο φως να τοποθετηθεί ως πρόεδρος ο δημοσιογράφος που έχει προτείνει ο Λουκάς Παπαδήμος και σύντομα θα γίνει η ανακοίνωση του ονόματος. Στη συνέχεια δε η συμφωνία είναι, ο πρόεδρος που θα τοποθετηθεί να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να γίνει αλλαγή όλων των μελών του ΔΣ, από πρόσωπα στα οποία θα έχουν συμφωνήσει και τα τρία κόμματα.
Όμως η υποχώρηση της ΝΔ όσον αφορά στο πρόσωπο του προέδρου μαθαίνουμε ότι δεν είναι χωρίς ανταλλάγματα αφού σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες θα είναι από το χώρο της ο νέος διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης και τα ονόματα που πρότεινε η ΝΔ είναι αυτά του Μανώλη Κοττάκη και του Γιώργου Κουβαρά με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες.
Ενστάσεις και μάλιστα σοβαρές έχουν προκύψει και για τους παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, καθώς αυτοί είναι που διαμορφώνουν καθημερινά την κοινή γνώμη που παρακολουθεί την κρατική τηλεόραση. Έτσι ακούγεται ότι για τον Κ. Αρβανίτη έχουν βάλλει βέτο και από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις πάγιες ενστάσεις που έχει γι αυτόν και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος -ο οποίος είναι και ένας εκ των υπογραφόντων την ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων στην ΕΡΤ και έχει αναφερθεί απαξιωτικά για το πρόσωπό του Αρβανίτη σε συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου επί Παπανδρέου- φαντάζει σχεδόν απίθανο να συνεχίσει την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής, ενώ ακούγονται έντονα τα ονόματα της Νικόλ Λειβαδάρη, του Γιάννη Λοβέρδου, του Χρήστου Μιχαηλίδη και της Λίνας Κλείτου, ως πιθανών παρουσιαστών της εκπομπής.
Ανάλογες ενστάσεις υπάρχουν από τη ΝΔ και για δύο άλλους παρουσιαστές εκπομπών στη ΕΡΤ, λόγω της στενής συγγένειας που έχουν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Τάκη Σπηλιόπουλο, γαμβρό του Παρασκευά Αυγερινού και συνταξιούχο της ΔΕΗ ( άραγε επιτρέπεται να εργάζονται οι συνταξιούχοι;), αλλά και για την Μαρία Σαράφογλου, κόρη πρώην Δημάρχου και στελέχους του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμα ένσταση που υπάρχει για την Σαράφογλου είναι η συγγένεια πρώτου βαθμού που έχει με εργαζόμενο στην ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με όσα ίσχυσαν πέρυσι δεν μπορούν να προσληφθούν δύο άτομα από την ίδια οικογένεια.
Λιγότερες είναι πάντως οι ενστάσεις για την Μπήλιω Τσουκαλά, αφού και έμπειρη είναι και η εκπομπή της δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και για τον Αμυρά που παρουσιάζει το «Μένουμε Ελλάδα» , αλλά όχι και για την συμπαρουσιάστριά του Ράνια Τσιτσιμπίκου, η οποία λόγω της στενής συγγένειας που έχει με τον Λάμπη Ταγματάρχη δύσκολα θα επανέλθει στην παρουσίαση της εκπ
Keywords
Τυχαία Θέματα