Ετοιμαζει μινι ανασχηματισμο

10:19 14/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Στην κάλυψη των κενών στα υπουργεία Μεταφορών και Εξωτερικών αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει το έργο της και μετά, τον Απρίλιο, θα γίνουν εκλογές, τόνισε ο Π. Καψής Το πλήρες παζλ του...
κυβερνητικού σχήματος, μετά τα κενά που προέκυψαν από τις πρόσφατες παραιτήσεις υπουργών, θέλει να οριστικοποιήσει σήμερα, εκτός απροόπτου, ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος.
Αν
και το δίλημμα απασχόλησε σοβαρά μέχρι αργά χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου και αφορούσε στο ενδεχόμενο ενός ευρέος ανασχηματισμού ή κάποιων οριακών αλλαγών στην κυβέρνηση, φαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος προτίμησε τη δεύτερη λύση, στη λογική ότι έτσι δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος για την παραγωγή εξαιρετικά σημαντικής δουλειάς στα υπουργεία.
«Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι οι ''διαβολοβδομάδες''. Εάν δείτε τον κατάλογο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, για να προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση είναι εξαιρετικά πιεστικές.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, οι όποιες αλλαγές χρειαστεί να γίνουν, θα γίνουν, αλλά με αναγνώριση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα συγκεκριμένο έργο και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και αυτό συνεπάγεται συγκεκριμένες ανάγκες», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, διευκρινίζοντας ότι ο χρόνος παραγωγής έργου αυτής της κυβέρνησης είναι ένας-ενάμισης μήνας.
Εγκυρες πληροφορίες, δε, επιμένουν ότι οι αλλαγές δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από την κάλυψη των δύο σημαντικών «κενών», στο υπουργείο Μεταφορών, όπου μέχρι χθες δεν είχε γίνει δεκτή πάντως η παραίτηση του Μ. Βορίδη και στο Εξωτερικών μετά την αποχώρηση της αναπληρώτριας υπουργού Μ. Ξενογιαννακοπούλου.
«Ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του», δήλωσε άλλωστε χθες το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Σταυρόπουλος, στον «Αlfa» αποκαλύπτοντας επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος δεν απέκλειε την παραμονή του κ. Βορίδη, παρότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να κατηγορηθεί ότι μετά το «ναι» στην προχθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία επιδιώκει να κρατήσει την «καρέκλα» του υπουργού.
Το πλέον σίγουρο -κάτι που επιβεβαίωσε χθες και ο Π. Καψής- είναι ότι ο Β. Βενιζέλος δεν θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και αν η αυριανή εξέλιξη στο Eurogroup είναι θετική και του επιτρέπει την ενασχόλησή του αποκλειστικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες. Είναι προφανές ότι αυτή η απόφαση περιορίζει εκ των πραγμάτων τα ενδεχόμενα περί ανασχηματισμού, όπως και το «αξίωμα» που ανέδειξε χθες για πρώτη φορά ο κ. Καψής σχετικά με τον χρόνο των εκλογών. «Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο το έργο της και μετά, τον Απρίλιο, θα γίνουν οι εκλογές. Μη με βάζετε όμως να αναφερθώ σε εβδομάδες ή σε ημερομηνίες», απάντησε συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφων.
Εκκρεμότητες
Η αλήθεια πάντως είναι ότι στον νόμο που υπερψήφισε χθες (παρά τις ηχηρές απώλειες των κομμάτων) η ελληνική Βουλή αναφέρονται «καυτές» ημερομηνίες με σοβαρές κυβερνητικές εκκρεμότητες μέχρι τον Ιούνιο. Το γεγονός αυτό φαίνε
Keywords
Τυχαία Θέματα