Ευ. βενιζελος: μια προσφορα για το psi

08:22 6/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), η έκβαση της οποίας θα κρίνει και την εκταμίευση του νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. Οι ιδιώτες πιστωτές καλούνται να απαντήσουν εάν δέχονται ή όχι την εθελοντική συμμετοχή τους στην...
απομείωση της αξίας των ομολόγων τους, μέχρι την Παρασκευή όποτε και έχει οριστεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Με διαδοχικές συνεντεύξεις του στα διεθνή δίκτυα Bloomberg
και Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιεί τους ιδιώτες ότι δε θα υπάρξει άλλη προσφορά και ότι η Ελλάδα δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι η Ελλάδα εκτιμά πως οι ομολογιούχοι θα αποδεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ. Μάλιστα, είπε ότι αν κριθεί αναγκαίο, είναι έτοιμη να τους υποχρεώσει να συμμετάσχουν.
Στη συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Βενιζέλος, προέτρεψε τους ιδιώτες πιστωτές να δεχτούν την ανταλλαγή ομολόγων , καθώς αυτή «είναι η καλύτερη συμφωνία». Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τα CACs (ρήτρα υποχρεωτικής συμμετοχής της μειοψηφίας στο «κούρεμα»), αν χρειαστεί.
Στο μεταξύ, ήδη δώδεκα τράπεζες, επενδυτικά κεφαλαία και ασφαλιστικοί οργανισμοί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν στο PSI.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τη γαλλική BNP Paribas, τις γερμανικές Commerzbank και Deutsche Bank, το επενδυτικό κεφάλαιο Greylock, την ασφαλιστική εταιρεία Allianz, την Axa, την CNP Assurances, ING Bank, Intesa San Paolo, καθώς και για τις ελληνικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Tράπεζα.
Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την εθελοντική συμμετοχή στην αναδιάρθρωση του χρέους λήγει την Πέμπτη το απόγευμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα