«σκληρη και απανθρωπη» η μεταχειριση του μανινγκ λεει παρατηρητης του οηε

07:42 6/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Η μεταχείριση των αμερικανικών Αρχών έναντι του στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ ήταν «σκληρή και απάνθρωπη» υποστηρίζει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Χουάν Μέντες, αναφερόμενος στον ύποπτο για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων στο Wikileaks. Πιστεύω...
ότι ο Μάνινγκ υπέστη «σκληρή, απάνθρωπη και υποτιμητική μεταχείριση» κατά τη διάρκεια της υπερβολικά μακράς απομόνωσης στην στρατιωτική φυλακή του Κουάντικο, ανέφερε ο Μέντες στο AFP.
Οι εξηγήσεις των Αρχών δεν του φάνηκαν πειστικές, πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι ευτυχώς, όπως επισήμανε, ο Μάνινγκ έχει μεταφερθεί σε άλλη φυλακή στο Κάνσας όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες.

Ο 24χρονος σήμερα Μάνινγκ υπηρετούσε στις αρχές του 2010 στο Ιράκ ως αναλυτής πληροφοριών έχοντας κανονικά πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έδωσε στο Wikileaks εκατοντάδες χιλιάδες διπλωματικά τηλεγραφήματα με εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες.

Συνελήφθη τον Μάιο του 2010 και για οκτώ μήνες κρατήθηκε σε απόλυτη απομόνωση πριν μεταφερθεί σε άλλη φυλακή. Πριν από λίγες ημέρες άρχισε η δίκη του σε στρατοδικείο στο Μέριλαντ: βαρύνεται με 22 αδικήματα, μεταξύ τους και την παροχή βοήθειας στον εχθρό.

Η υπεράσπιση θεωρεί ότι ήταν ένας ασταθής χαρακτήρας που δεν θα έπρεπε να είχε πρόσβαση σε απόρρητο υλικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα