ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

15:22 11/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Δριμύ "κατηγορώ" κατά των ΗΠΑ και του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξαπολύει η οικογένεια μπιν Λάντεν για την εκτέλεση του ηγέτη της αλ Κάιντα, ζητώντας εξηγήσεις σε διαδικτυακές ανακοινώσεις. Νομικά κατά του αμερικανού προέδρου αναμένεται να κινηθούν...
οι γιοί του μπιν Λάντεν.
Σε μήνυμα του Ομάρ μπιν Λάντεν
που δημοσιέυουν οι New York Times, η οικογένεια ζητά να μάθει γιατί ο Οσάμα μπιν Λάντεν σεν συνελήφθη ζωντανός. Παράλληλα, δεν θα πειστεί ότι ο ηγέτης της αλ Κάιντα είναι νεκρός αν δε δει τη σορό ή έστω φωτογραφικές αποδείξεις.
Παράλληλα, οι γιοί του ιδρυτή της αλ Κάιντα, χαρακτήρισαν "απαράδεκτη" και "ταπεινωτική" τη ρίψη της σορού του στη θάλασσα, σε άλλο διαδικτυακό μήνυμά τους, το οποίο επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.
"Είναι ανθρώπινα και θρησκευτικά απαράδεκτο να ρίχνεις έναν άνθρωπο αυτού του επιπέδου και αυτής της σημασίας στα σκυλιά πετώντας το πτώμα του στη θάλασσα με έναν ταπεινωτικό τρόπο για την οικογένειά και τους οπαδούς του, ο οποίος προσβάλει τα αισθήματα εκατομμύρια μουσουλμάνων", προσθέτει ο Όμαρ Μπιν Λάντεν εκ μέρους των γιών του εκλιπόντα.
"Ως γιοι του Μπιν Λάντεν διατηρούμε το δικαίωμα να κινηθούμε νομικά εναντίον των υπεύθυνων γι' αυτό το έγκλημα και να προσφύγουμε στην αμερικανική και τη διεθνή δικαιοσύνη για να ερευνήσουμε την τύχη του πατέρα μας που εξαφανίστηκε", υπογραμμίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα