ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Την "αμηχανία" του εξέφρασε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Βινς Κέιμπλ, ο οποίος έχει καταστήσει τον αγώνα κατά της απάτης προτεραιότητά του, μετά την αποκάλυψη από τον βρετανικό...
Τύπο ότι ο ίδιος είχε λησμονήσει να πληρώσει μέρος των φόρων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέιμπλ, ο υπουργός αναγκάστηκε να καταβάλει πρόστιμο 500 στερλινών (περίπου 580 ευρώ) επειδή "παρέλειψε" να αποδώσει μέρος του ΦΠΑ των εσόδων του από τα συγγραφικά του δικαιώματα πριν μπει στην κυβέρνηση.

Σε
ανακοίνωση ο Κέιμπλ διαβεβαιώνει ότι από την πλευρά του "δεν είχε καμία πρόθεση φοροδιαφυγής" και ότι το σφάλμα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, λογιστικό.

Επίσης επισημαίνει ότι ρύθμισε την κατάσταση χωρίς να χρονοτριβήσει καθόλου.

"Μου προκαλεί κάποια αμηχανία το γεγονός ότι το λάθος δεν είχε εντοπιστεί νωρίτερα. Όμως τίποτε απ'όλο αυτό δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω τον αγώνα μου κατά της φορολογικής απάτης", προσέθεσε.

Ο Κέιμπλ, ένα από τα κύρια στελέχη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του κυβερνητικού συνασπισμού, καταδικάζει δριμύτατα το έλλειμμα ηθικής σε ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους και καταφέρεται ιδιαίτερα κατά των τραπεζιτών και των "προκλητικών" μπόνους που παίρνουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα