Η FIFA ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΛΑΤΕΡ

22:36 27/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η FIFA αποφάσισε να επεκτείνει την έρευνά της για το σκάνδαλο δωροδοκίας που την συγκλονίζει και στον πρόεδρο της, Σεπ Μπλάτερ, μετά από αίτημα του αντιπάλου του Ελβετού στις προσεχείς εκλογές για την προεδρία, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ. Την Τετάρτη, όταν ο... Τσακ Μπλέιζερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, συνέταξε έκθεση, στην οποία κάνει λόγο για «πιθανές παραβιάσεις του Κώδικα Ηθικής της
ΦΙΦΑ, οι οποίες φέρονται να έχουν γίνει από στελέχη». Αυτή η έκθεση, η οποία περιέχει «καταγγελίες δωροδοκίας», έγινε μετά από μία συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες ένα άλλο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, ο Τζακ Γουόρνερ και ο Μπιν Χαμάμ. Η συνάντηση αυτή συνδέεται με τις εκλογές που θα γίνουν την 1η Ιουνίου για την προεδρία της FIFA.
Ο Μπιν Χαμάμ αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε η έρευνα να επεκταθεί και στον Σεπ Μπλάτερ, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο Ελβετός είχε λάβει γνώση, αλλά δεν αντιτάχθηκε στις παράνομες καταβολές χρημάτων που φέρονται ότι έγιναν σε μέλη της Συνομοσπονδίας της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.Οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιαστούν την Κυριακή στην επιτροπή δεοντολογίας της ΦΙΦΑ, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα