Η Ε.Ε. ΖΗΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...

07:20 8/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Εχέγγυα σκέφτεται να ζητήσει η Ε.Ε. από την Ελλάδα προκειμένου να της χορηγήσει νέα βοήθεια, καθώς τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων αγωνίζονται να αποτρέψουν την πρώτη αναδιάρθρωση χρέους στην ευρωζώνη, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο...
μη κατονομαζόμενους «γνώστες της κατάστασης». Για
να υπάρξει επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα, πέραν των 110 δισ. που έλαβε πέρσι, πιθανόν να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία ή έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας, δηλώνει η πηγή που επικαλείται το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η απαίτηση εχεγγύων, μια ιδέα που παρουσίασε πέρσι η Φινλανδία, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πολιτικών συνεπειών από την έξτρα βοήθεια, σε χώρες όπως Γερμανία ή η Φινλανδία.
Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προετοιμάζονται προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να ελαφρύνει το βάρος του χρέους για το οποίο, ορισμένοι επενδυτές λένε ότι θα την οδηγήσει σε αναδιάρθρωση.
Άλλα βήματα μπορεί να περιλαμβάνουν μείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, δηλώνει στο Bloomberg, ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπρόσωπος για θέματα προϋπολογισμού του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ.
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Ποια είναι η εναλλακτική λύση; Δεν θέλουμε να εξωθηθούμε στην αναδιάρθρωση», προσθέτει ο Μπάρτλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα