Η νδ για τον συριζα...

23:45 27/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χθες, με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του για το θέμα της Κύπρου και την παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ, εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει ότι «παγκόσμια ημέρα θεάτρου...
η σημερινή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν να το γιορτάσουν».
Στη συνέχεια παραθέτει δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αλληλοαναιρούνται:
«Ο Γιάννης Μηλιός μιλά για λύση εντός ευρώ, αλλά εκτός Ευρώπης».

Στην τοποθέτηση του κ. Μηλιού απάντησαν με επιστολή τους 19 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που του ασκούν έντονη κριτική και, σύμφωνα με τη ΝΔ, «τραβούν το αυτί» του κ. Μηλιού και του υπενθυμίζουν πως θέση του κόμματος είναι ότι: «Η πεμπτουσία της πολιτικής δεν είναι προφανώς το νόμισμα. Αν πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν όλα αυτά (και εν τέλει επιτευχθούν) με την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ (πόσο μάλλον στην ΕΖ), τότε θα του βγάλουμε το καπέλο».

Αναφέρεται η ανακοίνωση και στη συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη στην «Αυγή της Κυριακής», όπου δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωζώνη χρειάζεται επανεξέταση».

Έτερο στέλεχος του κόμματος, ο Γιάννης Τόλιος, «ζητά επιστροφή όλων των ευρωπαϊκών χωρών στα πρώην εθνικά τους νομίσματα».

Συνεχίζει την επίθεση η ΝΔ, με τον κ. Χρήστο Κατσούλα, υποψήφιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος επιτίθεται στους Κυπρίους, επειδή δεν έφυγαν από την ευρωζώνη».

Στη δήλωσή του ο κ. Κατσούλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, θα όφειλαν, πέρα από τη γνωστή καταγγελία της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, των ανθελληνικών κέντρων και του μερκελισμού, να βγουν θαρρετά και να προτρέψουν για το όχι της Κύπρου και τη συνακόλουθη έξοδο από την ευρωζώνη».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Η Βαβέλ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το τι θα ζούσαν οι Έλληνες, αν εφαρμοζόταν το “πρόγραμμά” τους, έστω και για μία ώρα. Στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο εκπρόσωπος της Βαβέλ κ. Σκουρλέτης, δηλώνει πως δεν αποκαλύπτει το “πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην το μάθει η κυρία Μέρκελ... Και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, νομίζει ότι ο ελληνικός λαός ούτε βλέπει ούτε ακούει...».
Keywords
Τυχαία Θέματα