ΙΑΠΩΝΙΑ: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΙΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ

21:56 1/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Ένας ιάπωνας βουλευτής ήπιε ένα ποτήρι νερόπου προερχόταν από το εσωτερικό του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, που υπέστη...
ζημιές μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, για να αποδείξει τηναποτελεσματικότητα του συστήματος ραδιενεργού απορρύπανσης.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τον βουλευτή Γιασουχίρο Σονόντα, εμφανώς νευρικό, να πίνει αυτό το ποτήρι νερό, το οποίο είχε προηγουμένως φιλτραριστεί.

Ο Σονόντα, που είναι γραμματέας της κυβέρνησης, αποφάσισε να κάνει αυτή την επίδειξη μετά τις απανωτές ερωτήσεις των δημοσιογράφων που του ζητούσαν να "αποδείξει" ότι
η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι είναι ασφαλής.

"Το απλό γεγονός ότι ήπια (αυτό το νερό) δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται η ασφάλεια (της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό), το γνωρίζω", δήλωσε ο Σονόντα στους δημοσιογράφους. "Ο καλύτερος τρόπος είναι να δώσουμε τα δεδομένα στην κοινή γνώμη".

Το νερό που ήπιε ο ιάπωνας βουλευτής αντλήθηκε στις 22 Οκτωβρίου από μία δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης που βρίσκεται στον πυρηνικό σταθμό. Το νερό είχε βράσει για να αποστειρωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi, ενώ είχε αφαλατωθεί και δεν περιείχε ανιχνεύσιμες ποσότητες ραδιενεργού ιωδίου ή καισίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα