ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

20:01 7/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Το μοντέλο των τιτλοποιήσεων, που έχει το πλεονέκτημα της άμεσης είσπραξης των χρημάτων, φαίνεται να προκρίνει η τρόικα προκειμένου η Ελλάδα να αντλήσει 50 δισ. ευρώ ως το 2015 από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της, σύμφωνα με τη γερμανική... εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπό σύσταση Ταμείο Διαχείρισης Δημόσιας
Περιουσίας, με βάση αυτό το μοντέλο, θα μπορεί να προσδιορίσει τα ακίνητα που είναι προς πώληση και να εκδώσει πιστωτικούς τίτλους, τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τους αγοράσουν αμέσως.
Κατόπιν, όταν το Ταμείο Διαχείρισης κατορθώσει να πουλήσει τα προς αξιοποίηση ακίνητα, οι αγοραστές των τίτλων θα μπορούν να πάρουν τα λεφτά του πίσω συν τους τόκους.Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι η άμεση είσπραξη των χρημάτων, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως η πώληση των κρατικών ακινήτων.Η Suddeutsche Zeitung επικαλείται στο δημοσίευμα της κύκλους από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, τονίζοντας όμως ότι τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Στην Κομισιόν πάντως, θεωρούν ότι η τιτλοποίηση "είναι μία εγγύηση ότι οι Έλληνες θα αρχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις".
Keywords
Τυχαία Θέματα