Ικανοποιηση ρομπαι - μπαροζο για την επικυρωση του δημοσιονομικου συμφωνου

17:09 2/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Την ικανοποίησή του για την επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από 25 κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Κατά την τελική συνέντευξη τύπου, ο...
Ρομπάι δήλωσε ότι με το Σύμφωνο θα υπάρξει σταθερότητα και μεγαλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών, ενώ τόνισε ότι θα προσφέρει την κατάλληλη ισορροπία, μεταξύ υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, η οποία θα διασφαλιστεί με την εφαρμογή του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Στόχος είναι η αποφυγή της επανάληψης της κρίσης και επιστροφή της εμπιστοσύνης για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Ρομπάι τόνισε ότι ήταν ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «χωρίς δράματα», το οποίο διεξήχθη σε «ομαδικό πνεύμα» και σε κάθε περίπτωση ήταν ένα «θετικό και εύκολο Συμβούλιο».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο υποστήριξε από την πλευρά ότι με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο διασφαλίζεται ότι δεν θα επιστρέψουμε στις κακές ημέρες του παρελθόντος της δημοσιονομικής ανευθυνότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα