Ηπα: απογοητευτικες οι παρατηρησεις ασαντ για το σχεδιο αναν

07:23 30/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Απογοητευτικές χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τις παρατηρήσεις του Μπασάρ αλ Ασαντ για το σχέδιο που πρότεινε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν. Νωρίτερα, ο Σύρος πρόεδρος, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το ειρηνευτικό σχέδιο, διατυπώνοντας...
ωστόσο παρατηρήσεις και δηλώνοντας ότι θέλει να «στερέψουν οι πηγές της τρομοκρατίας που στρέφεται κατά της Συρίας».
Οι δηλώσεις του
Ασαντ «δεν προκαλούν έκπληξη, αλλά είναι απογοητευτικές», σχολίασε ο Μάρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Τόνερ κάλεσε επίσης τον Σύρο πρόεδρο να δώσει τέλος στη βία και σημείωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν κάνει ακόμη τίποτε για να συμμορφωθούν με το σχέδιο που πρότεινε ο Αναν.
«Ημασταν πολύ σαφείς: θέλουμε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Θέλουμε να σταματήσει η βία το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να μπορεί να δρομολογηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Σύρους πολιορκημένους», πρόσθεσε.
Το σχέδιο που προτείνει ο Αναν προτάσσει κυρίως την παύση κάθε μορφής ένοπλης βίας από όλες τις πλευρές υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στο σύνολο των ζωνών που έχουν πληγεί από τις μάχες και την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνται αυθαίρετα.
Keywords
Τυχαία Θέματα