Κανοντας ταμειο...

23:43 8/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ο Α. Σαμαράς τον Νοέμβριο του 2011 δήλωνε '' ο κόσμος και βλέπει και καταλαβαίνει και τιμωρεί ''. Και η φράση αυτή, σε 8 λέξεις, συμπυκνώνει αυτό που ζήσαμε χθες όταν άνοιξαν οι κάλπες. Τα συμπεράσματα απολύτως...
συγκεκριμένα:
1. Ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε το ακατόρθωτο: διέλυσε το '' μπετοναρισμένο'' μας πολιτικό σύστημα, '' παρασύροντας '' αφενός τον Α. Σαμαρά
στην παγίδα της συγκυβέρνησης, με αποτέλεσα το διασυρμό πρακτικά της ΝΔ, ταρακουνώντας αφ' ετέρου, με τις πολιτικές του απρέπειες, τους πολίτες που με μια τους κίνηση σταμάτησαν να ανακυκλώνουν '' αυτιστικά '' ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας μεγάλα κόμματα σε κόμματα- ρετάλια και στη συνέχεια κόμματα -ρετάλια σε αναξιόπιστα κομματικά μορφώματα.
2. Το έλλειμμα δημοκρατίας, οι συνταγματικές παραβιάσεις, τα χημικά, η βία και όλα τα '' αποφασίζομεν και διατάσσομεν '', η φτωχοποίηση των πολιτών αυτή τη φορά δεν έμειναν ατιμώρητα.
3. Καθώς τα δύο ''μεγάλα'' κόμματα έχασαν την ιδεολογική τους ταυτότητα μαζί με το κοινωνικό τους έρεισμα, έχασαν και τη δύναμη τους, τους ψηφοφόρους τους. Και όταν λέω ψηφοφόρους, εννοώ τους πολίτες που βρίσκονταν σε ιδεολογική ταύτιση μαζί τους και σε καμία περίπτωση τους γνωστούς κομματικούς παρατρεχάμενους, οι οποίοι είναι τελικά αυτοί που έδωσαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 18,85% και 13,18% αντίστοιχα.
4. Η είσοδος της '' Χρυσής Αυγής '' στη Βουλή ήταν φυσικό επακόλουθο όλων των παραπάνω καθώς η λαϊκή δυσαρέσκεια βρήκε πρόσφορο έδαφος να εκφραστεί έστω και έτσι.
5.Οι πολίτες έστειλαν ισχυρότατο αντιμνημονιακό μήνυμα, δηλώνοντας με την ψήφο τους, ότι η θέληση τους για παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ, δε μπορεί να ερμηνεύεται ως αποδοχή του άθλιου μοντέλου ζωής που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές μας.
6. Βουλευτές που προσπάθησαν να γίνουν '' μνημονιακότεροι '' του μνημονίου, απλά πήγαν σπίτι τους.
7. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος, με το εντυπωσιακό του ποσοστό και τη δεύτερη θέση που κατέλαβε, '' εξαργύρωσε '' τη σταθερη αντιμνημονιακή του γραμμή τα τρία τελευταία χρόνια και οι πολίτες ψηφίζοντας τον, του έδωσαν και τυπικά το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτόν που είχε και απεμπόλησε η ΝΔ, επιλέγοντας να συκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Μετατρέποντας την κάθοδο της στις εκλογές από απλό περίπατο, μετά από όσα είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, σε τρομακτικό εφιάλτη με απρόβλεπτες συνέπειες...
Keywords
Τυχαία Θέματα