''kateρρευσε με παταγο το παραμυθι της επιτυχιασ''...

Πλήρη και τυφλή υποταγή στα μνημόνια χρέωσε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας...
του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «όλοι έχουν καταλάβει πια πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της υποταγής και του υπάκουου μαθητή».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «κατέρρευσε με πάταγο
και το τελευταίο παραμύθι της κυβέρνησης, το παραμύθι της επιτυχίας» και αναφερόμενος στην πρόσφατη επαφή του Πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στις Βρυξέλλες τόνισε ότι «η εξευτελιστική συμπεριφορά της κ. Μέρκελ στον κ. Σαμαρά είναι παράδειγμα του στρατηγικού αδιεξόδου που βρίσκεται η κυβέρνηση».
«Η πλήρης απαξίωση προς τον Πρωθυπουργό δεν είναι κατάντια μόνο για τον κ. Σαμαρά είναι και ντροπή για τη χώρα, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός εισπράττει τη μία ταπείνωση μετά την άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έκανε επίσης λόγο για «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα», αναφερόμενος στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και τόνισε πως ο Πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι στερείται στόχων και στρατηγικής, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα.
«Γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν ομνύει στο μνημόνιο, όταν σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κινηθεί μονομερώς, αλλά να είναι σε συμφωνία και κατ' υπόδειξη των εταίρων», διερωτήθηκε
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι σήμερα έχει καταρρεύσει πλήρως το success story, πρόσθεσε ότι πλέον «κανείς δεν πιστεύει ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες μας θα μας σώσουν» και παρατήρησε ότι αυτοί που έκαναν καθεστώς τη διαφθορά και τη μίζα «τώρα έχουν την απαίτηση να κυβερνούν πάνω στα ερείπια των επιλογών τους».
Όπως είπε, «δεν εκπροσωπουν τίποτα άλλο από μια καταστροφική πολιτική, την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν με καταστολή, [...] προπαγάνδα και κάθε είδους ψέματα».
«Σπέρνουν», πρόσθεσε, «προπαγάνδα ότι δεν γίνεται αλλιώς, ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι φυσικός νόμος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Στο βάθος της σκέψης τους και της προπαγάνδας τους μία είναι η βασική τους επιδίωξη: ότι κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, ότι ακόμα και αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνει».
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ένας αντίπαλος που πολιτεύεται χωρίς κανόνες, για να καθηλώσει τη χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε οπαδούς και στελέχη να μην δίνουν σημασία στις «προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ που αναπαράγονται από τους βαρόνους ΜΜΕ».
Με αφορμή νέα ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο κ. Σαμαράς, επί ενάμιση χρόνο απαξιώνει τη Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία και συρρικνώνει τη δημοκρατία.
Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τώρα θα σταματήσει να φυγομαχεί και θα έλθει στη Βουλή για να υπερασπιστεί την πολιτική του, ενώ τον κάλεσε «να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης».
«Τουλάχιστον αστεία η θεωρεία των δύο άκρων»

Απόσπασμα από την ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην «ανιστόρητη και ανυπόστατη» θεωρία των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον αστεία» την προσπάθεια ταύτισης «της δύναμης της ελπίδας με το μαύρο του φασισμού». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «απέτυχε παταγωδώς» να ξαναζεστάνει «την μπαγιάτικη σούπα της θεωρίας των δύο άκρων» και κατηγόρησε τους συγκυβερνώντες ότι «φοβισμένοι από τα αδιέξοδά τους δεν έχουν πού να επενδύσουν παρά μονάχα στο φόβο». Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία δύναμη που μπορεί να «σκιάζεται» από μία θεωρία συνωμοσίας. «Είμαστε μία ανάσα από την αλλαγή, μία ανάσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα της συντριπτικής μερίδας του λαού μας», πρόσθεσε.
«Ο κ. Σαμαράς θα καλύπτει έως το τέλος τον κ. Βενιζέλο;»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να επανέλθει στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να στρέψει τα πυρά του στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς του όταν διατελούσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ειδικότερα, υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών, ακόμα και σε αυτούς που από φόβο ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του, γενικά και ειδικά, με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά».
Παράλληλα, διερωτήθηκε τι θα πράξει ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα καλύπτει έως το τέλος τον κ. Βενιζέλο, όπως ο κ. Βενιζέλος κάλυψε έως το τέλος τον κ. Τσοχαζτόπουλο; Θα εμποδίσει τη Βουλή να διερευνήσει ένα ακόμη σκάνδαλο;».
«Σύντομα θα αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας»

FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS «Δεν ερχόμαστε ούτε υποσχόμαστε να είμαστε μια καλύτερη κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση αποφασισμένη και ικανή να αλλάξει ριζικά τα πράγματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξουν μία «αναβαθμισμένη ωριμότητα» και να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς «πιστεύει βαθιά» -όπως είπε- ότι σύντομα το κόμμα θα κληθεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. «Πιστεύω βαθία πως γρήγορα θα κληθούμε να αναλάβουμε σημαντικές ευθύνες και να παίξουμε καθοριστικό ρόλο. Θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον λαό να εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε «συνθήκες επικίνδυνης φουρτούνας».
Παράλληλα, εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «μια ανάσα» από τη μεγάλη νίκη, την οποία κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει.
«Δεν ερχόμαστε ούτε υποσχόμαστε να είμαστε μια καλύτερη κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση αποφασισμένη και ικανή να αλλάξει ριζικά τα πράγματα», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι χρειάζεται «όσο ποτέ άλλοτε την πιο ευρεία ενότητα όσων έχουν συμφέρον και διάθεση να αντισταθούν στην πολιτική των μνημονίων».
Σ. Κεδίκογλου: Να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος εξευτελίζεται
Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας στον Πρωιυπουργό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε πως «αυτός που έχει κάνει επάγγελμα την κατασυκοφάντηση της χώρας διεθνώς, αυτός που απειλεί και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, δεν μπορεί να μιλάει για απαξίωση και εξευτελισμό, όταν όλοι παραδέχονται ότι το κύρος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί».
«Οι πολίτες έχουν μνήμη και ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος εξευτελίζεται», συμπλήρωσε.
ΠΑΣΟΚ: Χυδαία και ανυπόστατη επίθεση στον Ευ. Βενιζέλο
Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ, που χαρακτήρισε «χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη» την επίθεσή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμακά.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας «περιέργως "θυμήθηκε" την υπόθεση «με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν τη ψήφιση του ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή».
Keywords
Τυχαία Θέματα