Κομισιον: η ευρωζωνη μπορει να βοηθησει την ισπανια

17:25 8/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Η Ευρωζώνη διαθέτει εργαλεία έτοιμα προς χρήση, εάν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ, διευκρινίζοντας...
ωστόσο πως μέχρι στιγμής η Μαδρίτη δεν έχει υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα.
Παράλληλα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν σχεδιάζεται τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το Σάββατο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν νωρίτερα σήμερα Reuters ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters, την ίδια ώρα που -επισήμως- η γερμανική κυβέρνηση λέει ότι η ενδεχόμενη προσφυγή είναι θέμα της ισπανικής κυβέρνησης. Η ίδια η Μαδρίτη επιμένει πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και τηρεί στάση αναμονής για την αξιολόγηση του τραπεζικού της συστήματος.
«Οι ισπανικές αρχές έχουν δεσμευθεί να παράσχουν μία σαφή αποτίμηση της κατάστασης του τραπεζικού τομέα, των αδυναμιών του, και σε σχέση με αυτό, ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης θα μπορούσε να συνοδευθεί από αίτημα για την ανακεφαλαιοποίηση ορισμένων ιδρυμάτων. Στη συνέχεια θα κρίνουμε σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ.
«Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει αίτημα, οι μελέτες διεξάγονται με τη βοήθεια ανεξάρτητων ιδιωτικών εταιρειών και είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την σαφή αποτίμηση στην περίπτωση που αποφασισθεί η εφαρμογή σχεδίου με ή χωρίς την ευρωπαϊκή στήριξη», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα