Κουβελης: στις 6 μαϊου πιθανοτατα οι εκλογες

16:10 28/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Η πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 6η Μαΐου δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό...
Λουκά Παπαδήμο.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τα νομοθετήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα
στη βουλή, ενώ ο ίδιος έθεσε στον κ. Παπαδήμο το οξύ πρόβλημα της ανεργίας, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι να δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα και να μείνει ζωντανή με την κοινωνία όρθια και πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχετικά με την αλλαγή των ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προωθείται συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να προσφέρει κανένα άλλοθι σε αυτήν τη συνεργασία.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι η βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί το κόμμα του στο θέμα των συνεργασιών είναι η προγραμματική συμφωνία με κόκκινες γραμμές και η φερεγγυότητα της πολιτικής πρακτικής. Είπε επίσης, ότι η ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει σε πολιτική συνεργασιών σε σχέση με τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός.

Σε περίπτωση που υπάρξει ακυβερνησία, είπε ο κ. Κουβέλης, η ΔΗΜΑΡ θα αναζητήσει έναν κοινό πολιτικό τόπο με βάση το δικό της πρόγραμμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα