Κρισιμη εβδομαδα για το psi

10:07 5/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Mία από τις πλέον κρίσιμες εβδομάδες ξεκινά σήμερα για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ξεκινά σήμερα. Και αυτό γιατί, την ερχόμενη Πέμπτη 8 Μαρτίου, λήγει η προθεσμία που έχει βάλει το υπουργείο Οικονομικών στους κατόχους ελληνικών ομολόγων...
να αποδεχτούν εθελοντικά τους όρους της ανταλλαγής, που περιλαμβάνονται στην επίσημη πρόσκληση του PSI, η τύχη του οποίου θα κριθεί από τη συμμετοχή.

Στόχος του υπουργείου είναι η συμμετοχή
να ξεπεράσει το όριο του 75%, ώστε να μη χρειαστεί η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης, που θα χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός και ενδεχομένως πυροδοτήσει τα cds.

Εξάλλου, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσώπησε τους ιδιώτες πιστωτές στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το ελληνικό χρέος, εξέφρασε χθες την ισχυρή υποστήριξή του στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.

Το διοικητικό συμβούλιο του IIF, το οποίο συνεδρίασε στη Ζυρίχη, υποστηρίζει τις πρόσφατες συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, τις αρχές της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης συμφωνίας για τους όρους της εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα