Λαφαζανης: «να μην υποκυψουμε στην τρομοκρατια της δραχμης»

11:48 9/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως η «αθλιότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο» και υποστηρίζει ότι «οι άνθρωποι και οι πολιτικοί κύκλοι που βύθισαν κυριολεκτικά τη χώρα στην άβυσσο(…)φτάνουν στο σημείο να τρομοκρατούν με τα... πανάθλια έργα τους». Στη συνέχεια υπογράμμισε πως σκοπός τους είναι «η πλήρης οικονομική και κοινωνική εξουθένωση, αν όχι εξόντωση, του ελληνικού λαού και τον εξανδραποδισμό
και εξοστρακισμό της νεολαίας του, η οποία, αντί για τις παλιές εξορίες, ξαποστέλνεται σε νέους δρόμους μετανάστευσης».
Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, προσέθεσε ότι «ζούμε μια εμετική περί τη "δραχμή" κινδυνολογία που εξαπέλυσαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος, σειρά από κυβερνητικά στελέχη με προεξάρχουσα την Α. Διαμαντοπούλου ως που φτάσαμε και στη super "ευρωπαία" Μ. Δαμανάκη».
Επιπρόσθετα ανέφερε πως τα προβλήματα μετάβασης από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα είναι αντιμετωπίσιμα, ενώ τόνισε πως η χώρα τώρα εξαγοράζεται μισοτιμής.
Τέλος κάνει λόγο για «αριστερή» έξοδο από το ευρώ με προοδευτική κατεύθυνση, σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, θα αποτελέσει αφετηρία μιας μεγάλης ιστορικής ανατροπής και ρήξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος σε μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα