ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ... ΑΥΡΙΟ"

14:03 29/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν αμέσως τις κινητοποιήσεις τους, επιμένοντας ότι η δέσμευση ότι θα αποπληρωθούν τα χρέη του ΟΠΑΔ προς εκείνους ισχύει στο ακέραιο... «Ακόμη κι αν πληρωθούν αύριο, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σήμερα;» διερωτήθηκε και κατηγόρησε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχουν στραφεί κατά των πολιτών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι δέχεται πλήθος τηλεφωνημάτων
από πολίτες που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, επειδή τα φάρμακα στοιχίζουν περισσότερο από το μισθό τους.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν αν μη δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, αν δεν πάρουν όσα τους χρωστά το Ταμείο.
Ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε σήμερα ότι οι φαρμακοποιοί θα πάρουν μέσα στον Απρίλιο 100 εκατ. ευρώ, για τις οφειλές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να πληρώνονται άμεσα, όχι μόνο οι φαρμακοποιοί, αλλά και οι γιατροί.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε ακόμη αύριο θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Άμυνας, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια,. σε όλη τη χώρα και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στους ψεκασμούς μέσα στον Απρίλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα