ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

09:06 18/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, άνοιξαν πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών την Κυριακή στην πρωτεύουσα Σαναά, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην... πρωτεύουσα. Ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, οι οποίες
διαμαρτύρονται για τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου Σάλεχ, σύμφωνα με τον οποίο η ανάμειξη ανδρών και γυναικών στις διαδηλώσεις παραβιάζει τον ισλαμικό νόμο.
Οι στρατιώτες φέρονται να άνοιξαν πυρ όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν σε ένα δρόμο εκτός της ζώνης όπου συνήθως περιορίζουν τις διαμαρτυρίες τους. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα και ιδιωτικά οχήματα.Διαδηλώσεις κατά του Σάλεχ έγιναν επίσης στις πόλεις Ταΐζ, Ιμπ και Χοντέιντα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.Περισσότεροι από 116 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και με υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ.Δυτικοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η σύγκρουση ενδέχεται να κλιμακωθεί στη χώρα των 23 εκατ. ανθρώπων όπου σχεδόν όλοι οι πολίτες διαθέτουν όπλα.Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση στην Υεμένη ευελπιστεί ότι θα αποσπάσει από τους υπουργούς Εξωτερικών των μοναρχιών του Κόλπου, που συνεδρίασαν τη Κυριακή στο Ριάντ, διευκρινίσεις για το τι προβλέπει η διαμεσολαβητική τους πρωτοβουλία σχετικά με την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα