Μια πρωτη αναγνωση...

11:34 22/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ορκίστηκε ο Πρωθυπουργός, ορκίστηκε και η νέα ιδιότυπη αυτή κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τις αντικειμενικές της δυνατότητες, τόσο για το δημόσιο συμφέρον...
σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτικοοικονομική
συγκυρία, αλλά και για μακροημέρευση, κάτι που επίσης έχει τη σημασία του, μετά την ταλαιπωρία των πολιτών μέχρι να μας '' επιτραπεί '' να πάμε στις κάλπες, αλλά και στη συνέχεια, με τις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, σταματάμε μοιραία σε κάποιες μάλλον '' παραφωνίες '' .
Και η πρώτη δε μπορεί παρά να αφορά στον αριθμό των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών που ενώ όλοι περιμέναμε μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης να μη ξεπερνά τους 15-20, τελικά, παρά τις εξαγγελίες Σαμαρά, φτάσαμε και πάλι σχεδόν τους 40. Η επιλογή τώρα Ράπανου με το στίγμα του ανθρώπου των τραπεζών, για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, με μια πορεία κάθε άλλο παρά πετυχημένη στην Εθνική Τράπεζα, οι εγχώριες αντιδράσεις, αλλά και τα επαινετικά σχόλια από το εξωτερικό που την συνόδευσαν από την πρώτη στιγμή, μας κάνουν μάλλον επιφυλακτικούς. Οι τοποθετήσεις τώρα πχ στο Υπουργείο Άμυνας του Π. Παναγιωτόπουλου ή στο Υγείας του Α. Λυκουρέντζου, ενδεχομένως και του Ν. Δένδια στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τη στιγμή που τα αντίστοιχα Υπουργεία (το Υγείας και το Προστασίας του Πολίτη ιδιαίτερα) έχουν να διαχειριστούν σοβαρότατα θέματα, θα αποδειχθούν μάλλον ατυχείς, καθώς εκεί θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί άνθρωποι με βαθιά γνώση του αντικειμένου, αλλά και με ανάλογη εμπειρία. Τέλος, μόνο ως ατόπημα του Πρωθυπουργού μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία δύο μόνο γυναικών στη νέα κυβέρνηση, κάτι που προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις, όπως και να το δει κανείς.
Στα συν των αποφάσεων του Αντώνη Σαμαρά, ακόμα κι αν μιλάμε για κίνηση εντυπωσιασμού, η μείωση κατά 30% του μισθού όλων των υπουργών που ανακοινώθηκε λίγο πριν την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, όπως και η μείωση στη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στο ελάχιστο απαραίτητο. Όσο για όλα όσα ανακοίνωσε σε θεωρητικό επίπεδο ο Πρωθυπουργός, για τους στόχους και τις επιδιώξεις του, μακάρι για το καλό του τόπου, να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να περάσουμε άμεσα και υπεύθυνα σε αποδοτικές πράξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα