Νεο δικαστικο σιριαλ για τον στρος καν στις ηπα

19:13 28/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες του Στρος Καν, αυτή την φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου ξεκινά σήμερα η πρώτη ακρόαση σε αστικό δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού της καμαριέρας του Σοφιτέλ, από την οποία δεν έχει ακόμη απεμπλακεί, παρότι έκλεισε...
η διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο. Παράλληλα με την ποινική διαδικασία, η καμαριέρα είχε κάνει μήνυση κατά του Στρος Καν σε αστικό δικαστήριο
στις 8 Αυγούστου του 2011 για «βίαια και σαδιστική επίθεση» εναντίον της. Στόχος της είναι η χρηματική αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί.
Οι δικηγόροι του Στρος Καν υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να διωχθεί πλέον για την συγκεκριμένη υπόθεση εφόσον την εποχή που έλαβαν χώρα τα γεγονότα του Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη, ο τότε διευθυντής του ΔΝΤ έχαιρε «απόλυτης ασυλίας» και συνεπώς ο φάκελος πρέπει να μπει στο αρχείο.
Αντιθέτως οι συνήγοροι της καμαριέρας θα υποστηρίξουν ότι η ασυλία ίσχυε μόνο για «επίσημες ενέργειες», δηλαδή ενέργειες που σχετίζονταν με το αξίωμά του και όχι για πράξεις σε προσωπικό επίπεδο.
Πάντως σήμερα ούτε ο Στρος Καν, ούτε η Ναφισάτο Ντιαλό θα είναι παρόντες σ' αυτή την πρώτη ακρόαση. Θα παραστούν μόνο οι δικηγόροι τους.
Δυο ημέρες πριν, ο Στρος Καν ανακρίθηκε από δικαστές στην γαλλική πόλη Λιλ και ξεκίνησε επισήμως δικαστική έρευνα εναντίον του για «μαστροπεία» και «σύσταση συμμορίας» κατηγορίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει και επισήμως στα πλαίσια της υπόθεσης κυκλώματος πορνείας που οργάνωνε ροζ βραδιές σε Γαλλία και ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα