Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ "ΑΚΕΦΑΛΟΥ" ΚΑΒΑΛΑΡΗ!

15:30 8/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Από το : enimerwsi.com
O αγαπημένος γιος της Θεσσαλονίκης, ο επί χρόνια Νομάρχης, ο θριαμβευτής των περιφερειακών εκλογών, ο Ζορό, ο τραγουδιστής, ο ξέγνοιαστος καβαλάρης, ο πρωτοπόρος στις γιαουρτοεπιθέσεις, το επικοινωνιακό φαινόμενο. Ούτε ένα από τα χίλια...
πρόσωπα του Παναγιώτη Ψωμιάδη (Πανίκα),
δεν μπορεί κανείς να αφήσει έξω, προσπαθώντας να ερμηνεύσει τον πολιτικό που πολλοί χαρακτηρίζουν "γραφικό", αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι δημοφιλής όσο κανείς στη Βόρεια Ελλάδα.

Πλέον μετά την καταδίκη του και την έκπτωση από το αξίωμά του, βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή της πολιτικής του καριέρας, αλλά γνωρίζοντας τον βίο και την πολιτεία του, είναι βέβαιο πώς θα βρει τρόπο να...
επιστρέψει. Σίγουρα πάντως από Δευτέρα αναμένεται επικοινωνιακή καταιγίδα.

Ο Βουλευτής-Τραγουδιστής

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης Γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε πρωταθλητής στίβου στα 400 μέτρα. Πριν μπει στην πολιτική, αφού άνοιξε αναψυκτήριο, κατάφερε να γίνει το 1990 ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, αλλά και τραγουδιστής. Συνέχισε μάλιστα να τραγουδά όποτε έβρισκε ευκαιρία και αφού μπήκε στην πολιτική, μην κρύβοντας την αδυναμία του στον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Νίκο Ξανθόπουλο, του οποίου το προσωνύμιο "παιδί του λαού" ιδιοποιήθηκε.

Ερωτική σχέση με τον λαό

Στην πολιτική μπήκε το 1982 με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και το 2000.

Το 2002 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσσαλονίκης και η θητεία του ανανεώθηκε το 2006. Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και κέρδισε με άνεση.

Παρά την σκληρή κριτική προς το πρόσωπό του ο λαός της Θεσσαλονίκης συνέχιζε να τον επιλέγει, ενώ κανείς δεν πτοήθηκε, ούτε από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις που άγγιζαν τα όρια του γελοίου, ούτε όμως και από υποθέσεις με οσμή σκανδάλου.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2002, αποκαλύφθηκε ότι είχε κατασκευάσει παράνομα πιλοτή σε αυθαίρετο κτίσμα στη Χαλκιδική, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, προοριζόταν για τη μητέρα του.

"Εσείς δεν πρέπει να είχατε γονείς, μάνα, πατέρα, γι' αυτό και λέτε τέτοιες φοβερές ασέβειες. Εγώ έχτισα ένα σπιτάκι για τη μανούλα μου, παλιόπαιδο θα ήμουν να την πέταγα στον δρόμο", είχε απαντήσει στους επικριτές του.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία κατά του Δημοσίου συμφέροντος, με αφορμή τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία της μεταφοράς μαθητών του Νομού Θεσσαλονίκης από και προς τα σχολεία.

Μέσα στο Σεπτέμβριο του 2010 βγήκαν στην επιφάνεια τα "έργα-μαιμού", όπως χαρακτηρίστηκαν από το τύπο.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορήθηκε για έργα, που ενώ αναφέρονταν στα χαρτιά, δεν έγιναν ποτέ. Φέρεται να κόστισταν πάνω από 800.000 Ευρώ και ανατέθηκαν σε ανθρώπους, που σύμφωνα
Keywords
Τυχαία Θέματα