Ο πουτιν απερριψε το αιτημα για επαναληψη εκλογων

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε το αίτημα της ρωσικής αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου. Η αντίδρασή του μετά τη μεγάλη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων το Σάββατο, ήταν να...
κατηγορήσει το αντιπολιτευτικό κίνημα για έλλειψη στόχων και ηγετών.

Την αντιπολίτευση στήριξε με δηλώσεις του και ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ενιαίο πρόγραμμα»
είπε ο Πούτιν. «Εχουν πολλά επιμέρους προγράμματα, αλλά όχι ένα ενιαίο, και κανέναν σαφή τρόπο για την εκπλήρωση των στόχων τους, οι οποίοι επίσης δεν είναι σαφείς, και δεν υπάρχουν άνθρωποι που
θα μπορούσαν να κάνουν ο,τιδήποτε συγκεκριμένο».

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ανάγκη «να κλέψει» για να νικήσει στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου και πρόσθεσε ότι η ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου στη Ρωσία πρέπει να είναι διαφανής.

«Σε μία τέτοια κατάσταση, υπάρχει πάντοτε απόπειρα υποτίμησης και υπονόμευσης της νομιμότητας οποιουδήποτε συμβάντος στη δημόσια σφαίρα, περιλαμβανομένης, πάνω από όλα, της εκλογικής διαδικασίας...Κατά συνέπεια, πρέπει να γίνουν τα
πάντα για να διασφαλισθεί ότι οι εκλογές είναι κατανοητές, διαφανείς και αντικειμενικές», είπε.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Η Βουλή έχει αρχίσει την εργασία της και ο πρόεδρος έχει εκλεγεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για αναθεώρηση» συμπλήρωσε ο Πούτιν. «Υπάρχει μόνο ένας δρόμος που ορίζεται από το νόμο. Δικαστική προσφυγή» ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Κρεμλίνου, Βλαντισλάβ Σούρκοφ, εκ των στενών συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν, διορίστηκε την Τρίτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα εκσυγχρονισμού.

«Υπέγραψα ένα διάταγμα που σας διορίζει αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» είπε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος τον Σούρκοφ στην κατοικία του στο Γκόρκι, στα προάστια της Μόσχας.

Προσέθεσε ότι τα νέα καθήκοντα του Σούρκοφ θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Ρωσίας.

Ο Σούρκοφ θεωρείτο μέχρι σήμερα άνθρωπος του παρασκηνίου και εμφανιζόταν ως ο βασικός ιδεολόγος του καθεστώτος του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τη θέση του στο Κρεμλίνο θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.
Keywords
Τυχαία Θέματα