Ο υπουργος δικαιοσυνης θα αποφασισει για την πειθαρχικη διωξη του νικολουδη

18:33 1/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες την αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της...
Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π.Νικολούδη, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση με το ένα εκατομμύριο που κατατέθηκε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Ο Ιωάννης Τέντες απέστειλε την αναφορά στον Μ. Παπαϊωάννου για να κρίνει εάν θα κινήσει ή όχι σε βάρος
του Π. Νικολούδη πειθαρχική διαδικασία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος, λόγω του βαθμού που κατέχει ο κ.Νικολούδης στην εισαγγελική ιεραρχία, να τον ελέγξει πειθαρχικά.

Δηλαδή, ο κ. Παπαϊωάννου έχει τη δυνατότητα ή να ζητήσει την προκαταρκτική έρευνα ή να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ή να μην προβεί σε καμία ενέργεια.

Τη διαβίβαση της αναφοράς της στον υπουργό Δικαιοσύνης είχε ζητήσει χθες η κ. Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στον κ. Τέντε.

Παράλληλα, ο κ. Νικολούδης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν ανέφερε καν τη λέξη βουλευτής, δεν ανέφερε όνομα βουλευτή και δεν έκανε καμία καταγγελία στην επίμαχη επιτροπή. Κατηγορηματικά υπογραμμίζει ο Π. Νικολούδης ότι δεν ανέφερε ποτέ και σε κανέναν το όνομα του προσώπου που εξήγαγε το ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα