Παραιτειται η γκαμπριελ γκιφορντς για να επικεντρωθει στην αναρρωση της

08:47 23/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονική απόπειρα και τον βαρύτατο τραυματισμό της στο κεφάλι, η βουλευτής των Δημοκρατικών στην Αριζόνα Γκάμπριελ Γκίφορντς ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει παραίτηση εντός της εβδομάδας προκειμένου να επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της, υποσχόμενη όμως ότι θα...
επανέλθει μόλις βελτιωθεί η υγεία της.

Έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί, ανάμεσά τους ένα εννιάχρονο κορίτσι, και 13 τραυματίστηκαν στις 8 Ιανουαρίου του 2011 όταν ένας 22χρονος που κρίθηκε ψυχικά ασταθής άνοιξε πυρ κατά της Γκίφορντς και υποστηρικτών της σε πολιτική συγκέντρωση σε εμπορικό κατάστημα στην Τουσόν.

Η
Γκίφορντς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι· ακολούθησε η πολύμηνη νοσηλεία της, αρχικά σε μονάδα εντατικής θεραπείας και εν συνεχεία σε κέντρο αποκατάστασης στο Τέξας. Στο σπίτι της επέστρεψε τον περασμένο Ιούνιο.

«Έχω πολλά να κάνω ακόμη για την ανάρρωσή μου, συνεπώς για να πράξω το καλύτερο για την Αριζόνα θα παραιτηθώ αυτή την εβδομάδα» έγραψε στο Twitter η βουλευτής.

Σε βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που αναρτήθηκε παράλληλα στην προσωπική σελίδα της Γκίφορντς στο Facebook, η βουλευτής αναφέρει: «Δεν θυμάμαι πολλά από εκείνη την ημέρα, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπιστοσύνη που μου δείξατε να είμαι η φωνή σας».

«Η υγεία μου βελτιώνεται. Κάθε μέρα το ηθικό μου είναι ψηλά. Θα επιστρέψω και θα εργαστώ για την Αριζόνα και αυτή τη μεγάλη χώρα» δηλώνει η Γκάμπριελ Γκίφορντς.

Βάσει των νόμων της Αριζόνα θα διεξαχθεί ειδική εκλογική αναμέτρηση για την κάλυψη της θέσης της Γκίφορντς στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι τονίζει ότι «μετά τα τραγικά γεγονότα, ένα χρόνο πριν, η Γκάμπι έχει γίνει σύμβολο αποφασιστικότητας και κουράγιου για εκατομμύρια Αμερικανούς».

Ο δράστης της επίθεσης, 23 ετών, σήμερα, έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και υποβάλλεται αναγκαστικά σε θεραπεία σε εγκαταστάσεις των φυλακών του Μιζούρι, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάστασή του ώστε να είναι εφικτό να προσαχθεί σε δίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα