Στην πολη κανο μετεβη ο προεδρος της νιγηριας

08:07 23/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν μετέβη χθες, Κυριακή, στην Κάνο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, για να επιθεωρήσει τα σημεία όπου σημειώθηκαν οι πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις την Παρασκευή, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 178...
ανθρώπους, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Τζόναθαν επισκέφθηκε το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις που έπληξαν κυρίως την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας της Κάνο.

Την ευθύνη για τις αιματηρές αυτές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειοψηφία
των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, έχει αναλάβει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, τις εξαπέλυσε για να εκδικηθεί για τις συλλήψεις μελών της στην Κάνο.

Ο νιγηριανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον εμίρη 'Αντο Μπαγέρο, που είναι ο κύριος μουσουλμάνος ηγέτης της Κάνο.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο Τζόναθαν, που είναι χριστιανός από τη νότια Νιγηρία, δεσμεύθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια στην πόλη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Μία τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου, είναι μία επίθεση εναντίον όλων μας», υπογράμμισε.

Ο Τζόναθαν είχε επιβάλει στις 31 Δεκεμβρίου μέτρα έκτακτης ανάγκης σε πολλές περιοχές της βόρεια Νιγηρίας, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, όμως η Κάνο είχε εξαιρεθεί από τα μέτρα αυτά.

Τώρα και μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής έχει επιβληθεί στην Κάνο απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη δύση του ηλίου και έως την ανατολή.
Keywords
Τυχαία Θέματα