ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ...

08:15 2/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Εμπόλεμη κατάσταση εξακολουθεί να θυμίζει η Κερατέα με καταγγελίες κατοίκων για ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, συμπεριλαμβανομένου και του αντιδημάρχου Λαυρεωτικής Κυριάκου Κατσουνάκη. Η Λεωφόρος Λαυρίου παραμένει και...
σήμερα κλειστή από την 1η έως την 3η είσοδο της Κερατέας, καθώς μπάζα έχουν τοποθετηθεί στο 39ο χιλιόμετρο.
Οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ
και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις τις προηγούμενες ημέρες.
Μάλιστα οι κάτοικοι του Θορικού ανέφεραν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους κυνηγούσαν ακόμη και μέσα στα χωράφια. Επίσης χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Λαυρίου. Λίγο αργότερα και ενώ ο όγκος της πορείας κατευθυνόταν προς τα οδοφράγματα του Θορικού σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μέσα στην πόλη του Λαυρίου, κοντά στο ειρηνοδικείο Λαυρίου.
Για "απαράδεκτη" κατάσταση έκανε λόγο χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι "επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος".
Ερωτηθείς αν θα γίνει και νέα αστυνομική επιχείρηση για να ανοίξει ο δρόμος, είπε πως "η βασική προσπάθεια των Αστυνομικών Αρχών είναι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί όμως να γίνεται καθημερινά κλεφτοπόλεμος με ομάδες κατοίκων".
Επίσης άφησε αιχμές για το ρόλο των δικαστικών αρχών, λέγοντας ότι "νόμοι υπάρχουν αλλά παραβιάζονται. Και την πιστοποίηση της παραβίασης των νόμων του κράτους δεν κάνουν οι αστυνομικές αρχές, την κάνουν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές".
Στην παρακάτω φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα, φαίνεται στιγμιότυπο από το καιγόμενο παράπηγμα στο μπλόκο του Λαυρίου το ξημέρωμα της Πέμπτης. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι τη φωτιά έβαλαν τα ΜΑΤ αφού πρώτα εισέβαλαν και ξυλοκόπησαν άγρια όλους τους παριστάμενους. Αναλυτικό ρεπορτάζ και περισσότερες φωτογραφίες στην Κυριακάτικη έκδοση.
Keywords
Τυχαία Θέματα