Παροχη βοηθειας στην οκλαχομα απο τον οηε...

11:45 22/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Την παροχή βοήθειας από τον ΟΗΕ πρός τα θύματα του ανεμοστρόβιλου που επληξε τη Δευτέρα την Οκλαχόμα πρότεινε ο γ.γ του Οργανισμού, Μπάνκι Μουν. «Ο γενικός γραμματέας έστειλε επιστολή ...
στην κυβερνήτη της Οκλαχόμα, Μέρι Φόλιν, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να της προτείνει τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο» δήλωσε ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του, Εντουάρντο ντελ Μπουέι.Από τη Γενεύη όπου βρίσκεται ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
Γιαν Ελίασον προειδοποίησε την Τρίτη ότι ο κόσμος πρέπει να αφυπνιστεί μπροστά στον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των φυσικών καταστροφών που οφείλονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη για να μειώσει τις απώλειες τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και στον οικονομικό τομέα.
Κατά την έναρξη της διάσκεψης στη Γενεύη για τη μείωση των φυσικών κινδύνων στην οποία συμμετέχουν περίπου 4.000 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ιδιωτικού τομέα, ο Ελίασον εκτίμησε ότι «ζούμε σε μια εποχή μαζικών φυσικών καταστροφών που γίνονται πιο επιβλαβείς λόγω της κλιματικής αλλαγής». «Είναι πιο συχνές και σοβαρές», προειδοποίησε.
Απηύθυνε μάλιστα έκκληση για να καθοριστεί μια διεθνής στρατηγική για τη μείωση των κινδύνων με την οποία πρέπει να ευθυγραμμιστεί ο ιδιωτικός τομέας, όχι μόνο για να σωθούν ζωές, αλλά και για να περιοριστούν επίσης οι οικονομικές απώλειες και οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα