Προοδο στο παζαρι για το κουρεμα βλεπει ο νταλαρα

«Προοδεύουμε, ελπίζουμε να προχωρήσουμε ταχέως. Το οφείλουμε στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, αμέσως μετά τη λήξη συνεδρίασης για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Στη συνεδρίαση, που... έγινε στη Φρανκφούρτη, μετείχαν εκπρόσωποι του 70%-80% των ιδιωτών πιστωτών. Ο Νταλάρα
εκτίμησε θα καταλήξουν σε συμφωνία με την Αθήνα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και η ανταλλαγή των ομολόγων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2012.
Θολό παραμένει όμως το τοπίο, όσον αφορά στους όρους της συμφωνίας. Θα επιλεγούν "μια ή δύο το πολύ πρακτικές λύσεις", ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, Ζαν Λεμιέρ.Από τη μεριά του, ο Νταλάρα αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, λέγοντας ότι "δεδομένου ότι οι προτάσεις είναι ακόμα αντικείμενο διαπραγμάτευσης". Εκτίμησε ότι τελικά θα μείνει στο τραπέζι "μια ενιαία πρόταση, που θα αφορά και τους Έλληνες και τους ξένους ιδιώτες πιστωτές".Όσον αφορά στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δήλωσε ότι "προσπαθούμε να λάβουμε υπόψη όσο γίνεται καλύτερα τα συμφέροντα των ελληνικών τραπεζών, τούτο δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει κατ' ανάγκη μια ελληνική εκδοχή [σ.σ. της λύσης που θα επιλεχθεί]".
Keywords
Τυχαία Θέματα