Προς εκδοση ομολογου η alpha bank...

23:15 12/4/2014 - Πηγή: Fimotro
H συγκυρία στις αγορές είναι ευνοϊκή και λόγω της απόφασης του πρόεδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια, έτσι οι Έλληνες τραπεζίτες...
αρπάζουν την ευκαιρία.
Μετά την πρωτοφανή ρευστότητα, ύψους 20 δισ. ευρώ που παρείχαν οι ξένοι επενδυτές στο ομόλογο της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Alpha Bank προσανατολίζεται στην έκδοση ομολόγου ύψους 300-500 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή πηγές της Εθνικής Τράπεζας
έλεγαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αφού ολοκληρώσουν πρώτα το πλάνο το οποίο πρέπει να παραδώσουν στην διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).

Γιατί, όμως, η συγκυρία είναι ευνοϊκή; Η απόφαση του Σούπερ Μάριο να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια ευνοεί τις ομολογιακές εκδόσεις βολεύει τις τράπεζες και γενικότερα τις τράπεζες που θέλουν να αντλήσουν ρευστότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αγοραστές εκδηλώνονται και για το γερμανικό ομόλογο η απόδοση του οποίου έπεσε κάτω από το 1,5% (1,49%) που είναι η χαμηλότερη απόδοση από τις 7 Ιουνίου.

Το ομόλογο – benchmark γερμανικό 10ετες έπεσε μια μονάδα βάσης ή 0,01 μονάδα στο 1,51% στις 4,18 ώρα Λονδίνου την Παρασκευή και μετά έπεσε στο 1,49% το χαμηλότερο σημείο από τις 7 Ιουνίου. Διαχειριστές στην ευρωπαϊκή αγορά των ομολόγων θεωρούν πως αυτό που γίνεται στις περιφερειακές χρηματιστηριακές αγορές είναι η αποκόμιση κερδών ( και σε αγορές όπως η ελληνική τα κέρδη σε μετοχές είναι υψηλά από τον Ιούνιο του 2012 ) και η μεταφορά σε ομόλογα, όπως το Γερμανικό παρά την χαμηλή απόδοση.

Alpha bank : Προς έκδοση ομολογιακού

Αρχικά, η έκδοση της Alpha Bank προετοιμαζόταν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, αλλά η υψηλή ρευστότητα που δόθηκε στο ελληνικό ομόλογο ευνοεί τις ομολογιακές εκδόσεις, και, πιθανότατα ο σχεδιασμός να αλλάξει. Επιπλέον, κάποιοι Τραπεζίτες εκτιμούν ότι οι ομολογιακές εκδόσεις είναι καλύτερο να εκδοθούν τώρα πριν ξεκινήσουν οι εκδόσεις από τις ευρωπαϊκές Τράπεζες.

Επισήμως, η τράπεζα δεν έχει σχολιάσει οτιδήποτε περί του ομολόγου, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε έντονα στα dealing rooms.

Εφόσον λοιπόν συνεχιστεί η θετική συγκυρία για τα ελληνικά assets δεν αποκλείεται, να ανοίξει το βιβλίο προσφορών ακόμα και την μεγάλη Τετάρτη.

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώνει το πλάνο αναδιάρθρωσης και στη συνέχεια εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου

Μέχρι τις 15 Απριλίου η διοίκηση της Εθνικής πρόκειται να ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τις κινήσεις που θα προχωρήσει για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πηγές που έχουν σχέση με τις επενδύσεις, επισημαίνεται ότι η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει και το εργαλείο της αύξησης κεφαλαίου για να ενισχύσει τα κεφάλαια της, ενώ δεν αποκλείονται και κινήσεις- εκπλήξεις πάνω στο θέμα αυτό.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα